Koppla på dig på vårt API –inkomstuppgifter på ditt sätt, Varför inte direkt in i systemet?

kredit/inkomstkontroll

Behöver ni kontrollera någons inkomst eller lön? Kanske som ett steg i KYC/AML process eller som djupare anti-fraudkontrol. Vi erbjuder olika kreditupplysningar i våra API:er  via vårt systerbolag, kreditupplysningsföretaget Safenode. Allt ifrån enklare kontroller av inkomst, lön och/eller betalningsanmärkningar till kompletta kreditupplysningar. Dessa kontroller lyder under KUL och utöver att måste ha ett legitimt skäl att hämta uppgifterna skickas även en omfrågekopia ut till den omfrågade. Det går även att göra kontroller mot förbestämda mallar för att automatisera besluten.

Validera/hämta namn och adressuppgifter

Fler och fler system erbjuder inloggning eller validering via Bank-ID eller likande lösningar. Bra och smidiga lösningar, men uppgifterna som returneras är väldigt begränsade. Utifrån personnumret som returneras finns dock möjlighet att våra api komplettera upp med namn, adress, telefonnummer och mycket mer. Ni kan även bevaka förändringar så ert register alltid är uppdaterat med korrekta och aktuella uppgifter.

Hushållet

Uppgifter om relation (gift etc) är en vanligt förekommande uppgift i personuppslag och finns naturligtvis även i våra apier. Vi har även skapat en hushållsbild där det går att anpassa innehållet till att täcka det mesta om hushållet. Vilka som bor där (oavsett relation) och när man flyttade in, koordinater, telefonnummer, fordon, företag, och storlek på bostaden (även LGH) är bara några exempel. Det går även att hämta ut statiskt data som snittinkomst mm på postnummernivå.

Bolagsengagemang

Fler och fler personer driver företag. Oavsett om det gäller personens primära inkomst eller som ett sidoprojekt är det en nog så viktig uppgift att hålla koll på och kontrollera. I svaren får ni uppgifter om både funktionärsengagemang (styrelse, vd, innehavare etc) och ägande (verklig huvudman), samt uppgifter om varje företags omsättning, resultat och status. Det går även att komplettera med andra företagsuppgifter i separat anrop.

Företagsuppgifter

Det finns mycket uppgifter om personer men det finns ännu mer om företag. Namn, adress, bransch, arbetsställen, moms, F-skatt, arbetsgivaravgifter, ägare, funktionärer, firmateckning, årsredovisningar, bolagsordningar, koncernstruktur och över 150 poster från balans och resultaträkning med 3 års historik för att bara lista en del.

Andra länder

Är ni på jakt efter liknade tjänster i andra nordiska länder så kan vi stor utsträckning även hjälpa er där, dock skiljer sig både tillgängligheten av informationen och prisbilderna stort mellan länderna och även lagarna och förordningar om hur och till vad uppgifterna får användas.

Kontakta oss